FANTOMblog

blog filmového magazínu FANTOM

Kino Sušice oslaví 1. výročí

| Kino
16. 09. 2013 | ,

Ozvěny festivalu v Cannes a Led Zeppelin v Sušicích!

 

Tisková zpráva: jako první narozeninová projekce bude uvedena animovaná klasika Farma zvířat z roku 1954, která je určena primárně školám, ovšem bude na ní vítána i široká veřejnost. Na tuto projekci naváže uvedení obou posledních dílů příběhu o Harrym Potterovi za zvýhodněnou cenu. Rodiny s dětmi si mohou vybrat i v nedělním programu, kde na ně čeká projekce nejnovějšího pohádkového hitu Šmoulové, či hraný film Tima Burtona Karlík a továrna na čokoládovnu.

Fanoušci české kinematografie se mohou těšit na programovou sekci Czech made, která představí čerstvé české tituly od řežisérů Milana Cieslara (Colette) a Jana Hřebejka (Líbánky). Nejnovější film Jířího Menzela Donšajni bude promítnut ve čtvrtek, v den premiérového uvedení tohoto snímku do českých kin.

Kromě Donšajnů uvedeme v den premiéry i izraelský film Omar vyprávějící příběh mladého pekaře, kterého dělí od jeho lásky zeď přetínající území Palestiny. Dalším speciálním uvedením v sušickém kině bude předpremiéra filmu sušického rodáka a studenta písecké FAMO Ladislava Plecitého Poslední odměna. Na předpremiéru v sušickém kině přijede delegace v čele s herci a tvůrci této první české filmové adaptace povídky Terryho Pratchetta. Jako předfilm Poslední odměny jsme pro vás vybrali krátkometrážní animovaný film Pandy v režii absolventa pražské FAMU Matúše Vizára, který letos získal 3. místo na festivalu v Cannes v soutěžní sekci Cinéfondation.

pandy

Jakým směrem se odebírá současný slovenský dokumentární film se můžete přesvědčit v programové sekci Nad artom sa blýská, která představí v jednom filmovém pásmu dokumenty Křehká identita a Kauza Cervanová.

V pátek 27.9. vyvrcholí narozeninový program koncertním vystoupením slavné romské kapely Bengas. Kapela je úspěšná nejenom u nás, ale i v zahraničí. Předskakovala například i na pražském koncertu věhlasné romské skupiny Gipsy Kings. Tento koncert v rámci výročního programu kina nebude jediným, milovníci rockové kapely Led Zeppelin se mohou těšit na záznam z Londýnského koncertu, o který projevilo zájem celkem 20 milionů diváků. První velký koncert Led Zeppelin po 27 letech mělo nakonec šanci zhlédnout naživo „pouhých“ 18.000 fanoušků. Nyní se divákům nabízí možnost zažít tento památný okamžik z předních řad, a to v pompézním velkém rozlišení a ve vynikající zvukové kvalitě na plátně sušického kina.

LedZeppelin

Další z mnoha zajímavých projekcí v rámci 1. výročí našeho kina bude první uvedení seriálového maratonu. S přáteli a s kultovním seriálem Teorie velkého třesku budete moci strávit v potemnělém sále zhruba 4 hodiny svého času. Promítat se bude 12 dílů z úspěšné 1. série tohoto televizního pořadu, kterému holdují nejen fanoušci moderních technologií a počítačových her.

Kromě 17 filmů na vás během posledního zářijového týdne také čeká doprovodný program v podobě již zmíněných koncertů, djských setů, umělecká performance, divadelní představení místních loutkářů a afterpárty ve filmových kostýmech v kino kavárně sušického kina.

Program oslav

www.kinosusice.cz

 

Kino Sušice bylo po více než roční přestávce slavnostně znovuotevřeno 27. září 2012. Objekt kina s okolním prostranstvím byl pod názvem projektu Sušice – S.I.R.K.A. (Sušická regionální kulturní aula) v letech 2011 – 2012 kompletně rekonstruován, a to především díky finanční podpoře z Evropského fondu pro regionální rozvoj ROP Jihozápad ve výši téměř 33 mil. Kč. Celková proměna kina v moderní multikulturní zařízení je nyní zřejmá již na první pohled. Dominantou budovy je její zvlněná fasáda z nerezového perforovaného plechu. Koncept a vnitřní uspořádání vychází z jednoho multifunkčního sálu, který disponuje, kromě moderního vybavení pro promítání filmů i technikou vhodnou pro širší využití – divadelní a taneční představení, besedy, přednášky, konference, hry a další. Technologie kina je plně digitální. Promítáme v rozlišení 2K(2048×1080), se zvukovým systémem 7.1, promítáme i 3D.

Filmová představení jsou standardně uváděna ve formátu DCP (Digital Cinema Package), jsme vybaveni pro přehrávání filmů z Blueray i DVD nebo systému Playstation3, lze přehrát materiál také přímo z PC. Pro besedy přednášky apod. lze využít připojení do projektoru ze sálu.Technologii Playstation lze využít k hraní her na velkém plátně se surround zvukem. Sál disponuje kapacitou 217 míst. Větší komfort divákům nabízí pohodlné čalouněné sedačky, z toho 20 míst představují oblíbené ‚dvojsedačky‘ (deset dvousedadel).

Komentáře

Bez komentářů

Napište komentář